035 538 33 51 info@gooieneemlust.nl

Particulieren

Kwekerij “Gooi- en Eemlust” levert ook aan particulieren. Dit deden onze voorvaders al, want vroeger had je immers nog geen tuincentra. Je kon toen nog uitsluitend naar de kweker voor je tuinplanten. Hoewel veel kwekerijen tegenwoordig niet meer zijn ingespeeld op de particulier, kunt u bij ons nog steeds terecht. Voor bomen, tuinplanten, hagen en een goed advies staan wij voor u klaar. Uw aankopen kunnen eventueel bij u thuis bezorgd worden. Zelfs zware bomen willen wij graag met onze ervaring en hulpmiddelen bij het plantgat proberen te krijgen. Wij geven bij uw aankopen adviezen voor het planten, zodat u zoveel mogelijk zelf kunt doen. Desgewenst kunnen wij het plaatsen voor u uitvoeren of een betrouwbare hovenier voor u inschakelen. Desnoods schakelen wij een hijskraan of graafmachine voor u in en met een goede planning is dat verrassend betaalbaar. Boomkwekers zijn meestal praktisch ingestelde mensen die voor veel situaties een passende oplossing hebben. Op deze manier kunnen wij u ontzorgen en daar kunt u van profiteren!

Wij verkopen tevens tuinaarde, tuinturf, potgrond en boompalen om de aanplant tot een succes te maken. Zogenaamde dode materialen als sierpotten, schuttingen, gereedschap, tuinaccessoires, bestrating en dergelijke hebben wij niet in ons assortiment. Onze basis is de 10 hectare grote kwekerij en daar besteden wij alle aandacht aan.

Hergroeigarantie

Het internet is een prachtig medium waar je veel informatie kunt oogsten. Via dit medium bereiken wij onze meeste particuliere klanten. Op internet zijn natuurlijk een heleboel aanbieders actief. Wij willen u vragen om uw gezonde verstand te gebruiken bij de prijsbeleving die u ervaart tijdens het surfen. Als iets te mooi is om waar te zijn… Of anders gezegd: Is een lage prijs voor een slecht product wel zo goedkoop? Het gaat immers om levend materiaal dat zorgvuldig moet worden behandeld. Een slechte of dode plant vervangen levert alleen maar extra kosten en ergernis op. Wij geven u zes maanden hergroeigarantie op onze planten.

De voordelen van planten

Planten geven een vriendelijke uitstraling aan uw woning. Een fraai aangelegde tuin Bovendien zijn planten een natuurlijke airconditioner en vangen fijnstof af voor een gezondere lucht. Planten helpen bovendien om tot rust te komen en helpen bij het verlagen van stress. Tuinieren moet een bron van plezier zijn en tijdens het werk in de tuin kun je alle beslommeringen vergeten. Je bent al snel helemaal in het NU! Gratis lichaamsbeweging, ontspanning, contact met de Aarde. Af en toe een uurtje snoeien, maaien, bemesten, watergeven kan al voldoende zijn om de tuin bij te houden. De beloning is een prachtig paradijsje met allerlei geuren en kleuren. Als je ervoor zorgt dat de bodem volledig bedekt is (met planten natuurlijk!) dan krijgt onkruid weinig kans om te ontkiemen.

Herplantplicht

Bij het aanvragen van een kapvergunning kunt u in sommige gevallen te maken krijgen met herplantplicht. De gemeente vereist dan dat u een nieuwe boom plant. Vaak moet deze boom dan aan bepaalde voorwaarden voldoen, zoals de maat. In dergelijke gevallen zijn wij u graag van dienst om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Bij een bezoek aan onze kwekerij kan het handig zijn om laarzen mee te nemen!

Wilt u een nieuwe haag, dan adviseren wij om de lengte alvast op te meten zodat we eenvoudig het aantal planten kunnen bepalen dat u nodig heeft. Het is ook verstandig om te weten of de plant een standplaats krijgt in de zon, schaduw of halfschaduw. Niet alle planten gedijen namelijk overal even goed. De juiste plant op de juiste plaats is het begin van succes in de tuin. Komt u gerust samen met de buren als het om een groene erfafscheiding gaat. Dan kunt u samen kijken en vergelijken en een beslissing nemen. Een haag is een goed alternatief voor een schutting. Je moet natuurlijk wel snoeien, maar een schutting heeft te zijner tijd ook onderhoud nodig.

Betalen

U kunt bij ons contant betalen, maar ook pinnen. Als wij de bestelling bij u thuis komen afleveren kunt u het bedrag vooraf overmaken naar onze bankrekening of contant afrekenen met de chauffeur.